Romantiska platser i Stockholm

romantik i stockholm
romantik

Romantik i Stockholm

Här i Stockholm finns det många romantiska platser. Hela stan är fylld av charmiga promenad stråk .

Utdrag ur en artikel från DN på stan:

”Vad som uppfattas som romantiskt är väldigt subjektivt. Vissa faller som furor över en budad blomma, medans andra tycker att samma blomma bara är förutsägbar och tråkig. Efter flera års förhållande kan en diskad disk vara höjden av romantik och på en första dejt kan en snudd av den andres hand ruska om hela ens världsbild. Det är svårt att ens sätta en gemensam nämnare, men ett element av överraskning tycks finnas med i de flestas bild av romantiken.

Vissa platser och städer har fått epitetet Romantiska (Rom, Paris, lägerelden osv). Vill din sambo ta med dig på en weekend till exempelvis Venedig, tja, då är oddsen rätt låga för att du ska få en förlovningsförfrågan. Men å andra sidan behöver klassisk kärleksmark inte betyda att du går säker. Det finns troligtvis en miljon människor som har blivit dumpade uppe i Empire State Building trots dess status som ûberromantiskt sedan amerikanska komedin ”Sleepless in Seattle”. Fast som svensk är det väl ingen övergripande risk att bli dumpad just där. ”Kom älskling så åker vi till USA, jag bjuder (jag tänker göra slut)” känns inte så troligt. Eller ekonomiskt för den delen. För att inte tala om hur fult det vore ur miljösynpunkt. ”

 

Läs hela artikeln här:    Romantiska platser i Stockholm.

Romantik i Stockholm /Promenad

Monteliusvägen

Denna sträcka är endast en 500 meter lång gångväg med en bedårande  utsikt över  Mälaren, Stadshuset och Riddarholmen, upplevs bäst vid solnedgång. Vägen är kantad av fina villor och vacker utsikt över Mälaren.Det kan vara lite halt under vintern, så håll i varandra och kramas ofta! På vintern kan det vara gott att avnjuta en god kopp choklad i månljuset. Ta med en termos och en varm filt så att ni kan stanna länge!